Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over solliciteren, je dienstverband, de taal, verzekeringen en andere zaken. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op via het contactformulier en je krijgt snel antwoord!

Jongeren van 18 jaar en ouder zijn welkom om te reageren op onze vacatures en te komen werken in Oostenrijk.

Via Nederland ben je verzekerd voor je ziektekosten. Ga je echter de berg op en gebeurt daar iets, dan weet je met de juiste verzekering zeker dat alle schade wordt gedekt.

Wil je een goede reisverzekering die de goedkoopste is van NL en goed toch verzekerd wil zijn kijk dan hier via deze link:

wintersport.nl/verzekering/skileraar/AFFWIO19

Wij regelen bijna alles voor je. Het enige wat je zelf doet, is contact opnemen met het bedrijf waar je gaat werken voor eventuele vragen over je onderkomen. Moet je eigen handdoeken meenemen? Woon je met meerdere personen? Doordat jij dit direct met hen afstemt, is de kans op miscommunicatie het kleinst.

Het salaris wordt maandelijks aan je overgemaakt op je Nederlandse bankrekening. Hier ontvang je ook een loonstrook van.

Je komt bij een van onze twee gerenommeerde en NEN-4400-1 gecertificeerde uitzendondernemingen in Nederland in dienst en je wordt door hen te werk gesteldin Oostenrijk. Je blijft in Nederland sociaal verzekerd (ZW, WW, WIA, WAO etc.) middels de A1-verklaring van de Sociale Verzekeringsbank en je houdt gewoon je Nederlandse zorgverzekering (= verplicht) aan.

Jongeren van 18 jaar en ouder zijn welkom om te reageren op onze vacatures en te komen werken in Oostenrijk.

In je arbeidsovereenkomst staat precies wat je moet doen bij ziekte. Natuurlijk meld je je ziekte bij het bedrijf waar je werkt, maar je moet ook ons even informeren. Deze ziekmelding is belangrijk en kan niet achteraf!

Het is niet verplicht, maar je kans op een baan wordt natuurlijk wel groter als je laat zien dat je de taal machtig bent. Een Duits cv of video cv is dus zeker een pré.

De heen- en terugreis, werkkleding en reisverzekering met wintersportdekking regel je zelf. Als er voor een bedrijf extra dingen nodig zijn, ontvang je hier natuurlijk bericht over.

De meeste ondernemers in Oostenrijk gaan vaak pas echt kijken naar kandidaten vanaf september. je krijgt binnen een week te horen of ze je een geschikte kandidaat vinden en je uitgenodigd wordt voor een gesprek. In oktober zijn er sollicitatierondes in Nederland.

De beste reisverzekering voor skileraren en seizoensmedewerkers

Ga jij een seizoen in de bergen werken?

Houd er dan rekening mee dat de meeste reisverzekeringen alleen recreatieve reizen dekken en dus geen reizen waarbij je aan het werk bent. Dit geldt ook voor de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging. Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat je ook een onbezorgde tijd hebt in de bergen. Daarom kun je via ons een extra clausule afsluiten bovenop onze doorlopende reisverzekering waarmee je wél verzekerd bent tijdens je winterseizoen in het buitenland.*

De voordelen:

● Met onze doorlopende reisverzekering ben je standaard maximaal 90 dagen achter elkaar verzekerd. Met de clausule kan je kiezen voor die standaard 90 dagen, of voor een verlenging tot 120, 150 of 180 dagen.

● Off-piste verzekerd

● Standaard geen eigen risico

● Gehele jaar dekking (zomer én winter) en toch goedkoper dan andere aanbieders voor alleen het winterseizoen

Voor NSkiV leden vanaf € 80,- per jaar.

Sluit de clausule voor skileraren en seizoensmedewerkers af via Werken in Oostenrijk >> wintersport.nl/verzekering/skileraar/AFFWIO19