Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over solliciteren, je dienstverband, taal etc. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op via het contactformulier!

Jongeren van 18 jaar en ouder zijn welkom om te reageren op onze vacatures en te komen werken in Nederland, Spanje of Oostenrijk.

​Via Nederland ben je verzekerd voor je ziektekosten echter ga je de berg op en daar gebeurt iets met je dan weet je zeker dat alle gemaakte kosten zijn gedekt.

Dit is slechts een voorbeeldje maar zo kan er nog veel meer gebeuren.

Graag adviseren wij je een goede verzekering.

Wij regelen bijna alles voor je het enigste wat we van de medewerkers vragen is om zelf contact op te nemen met het bedrijf waar je gaat werken voor eventuele vragen over je onderkomen. Bijvoorbeeld: moet je eigen handdoeken meenemen, woon je met meerdere personen, etc.

Dit doen we om ervoor te zorgen dat hierover geen miscommunicatie kan ontstaan.

Het salaris wordt maandelijks aan je overgemaakt op je Nederlandse bankrekening. Hier ontvang je ook een loonstrook van.

Je komt bij een van onze 2 gerenoveerde en NEN-4400-1 gecertificeerde payroll bedrijven (Synergie en nieuwe baan.nl) in Nederland in diensten en je word gedetacheerd naar Oostenrijk. Je blijft in Nederland sociaal verzekerd (W.W., A.O.W. etc) en je moet dus ook je Nederlandse ziektekostenverzekering aanhouden.

Jongeren van 18 jaar en ouder zijn welkom om te reageren op onze vacatures en te komen werken in Nederland, Spanje of Oostenrijk.

​In je arbeidsovereenkomst staat precies wat je moet doen bij ziekte. Natuurlijk moet je dit melden bij het bedrijf waar je werkzaam bent maar ook bij ons.

Deze ziekmelding is erg belangrijk dat dit gebeurt, achteraf je ziek melden is helaas niet mogelijk.

Het is niet verplicht om in het Duits te solliciteren je kans op een baan wordt natuurlijk wel groter door een Duitse c.v. of video c.v. in het Duits.

Je moet zelf regelen: heen en terugreis, werkkleding,reisverzekering met wintersportdekking. Als er voor een bedrijf extra dingen nodig zijn ontvang je hier natuurlijk bericht over.

De meeste ondernemers in Oostenrijk gaan vaak pas echt aan het kijken naar de kandidaten vanaf september. je krijgt binnen een week te horen of ze je een geschikte kandidaat vinden en je uitgenodigt gaat worden voor een gesprek. In oktober zijn er sollicitatie rondes in Nederland.